Vanhemmille

 

Onneksi olkoon! Lapsellanne on uusi upea harrastus.

Reining rantautui Suomeen 1990-luvun alkupuolella. Ensimmäiset lajin Suomenmestaruuskilpailut käytiin vuonna 2007. FEIn (FEI World Equestrian Games) lajiksi reining hyväksyttiin vuonna 2000. ja vuonna 2002 reining oli ensimmäisen kerran osa ratsastuksen maailmanmestaruuskisoja.

Reining on hevosurheilun laji, jota voi kuvata sukupuoli- ja ikäneutraaliksi. Reining on arvojemme mukaisesti hauska yhteinen harrastus eläimen kanssa ja vasta toisella sijalla tulee kilpailutoiminta, jos ollenkaan. Harrastuksen tulee olla vastapaino arjelle ja tarjota elämyksiä nuorelle. Pyrimme tekemään harrastuksesta turvallisen. Kouluttajamme ovatkin alansa huippuja ja usein koulutustapahtumat ovat englannin kielisiä. Kokonaisuuteen kuuluvat hevosmies- ja hevosnaistaidot, joita harjoitellaan saumattomasti itse ratsastamisen lisäksi.

Harrastuksena ratsastus yleensä, niin myös reining, on fyysisesti vaativa laji. Ratsastus vaatii harrastajaltaan hyvää motoriikkaa, koordinaatiota, voimaa, pitkäjänteisyyttä sekä loputtomasti harjoittelua. Yhteistyö suuren eläimen kanssa tuo harjoitteluun oman pikantin lisänsä. Monen nuoren mielestä hevosten kanssa puuhaileminen onkin kaikkein hauskinta. Vaikka reiningissä mennään välillä lujaakin, on reining ennen kaikkea taitolaji, jossa hevosen hallinta ja kontrollointi käyvät käsi kädessä pitkälle viedyn ratsastustaidon kanssa.

Myös reining -hevonen on urheilija. Hevoselle on vaativaa tehdä lajin tunnusomaiset liikkeet; spinit (pyörähdykset), liukupysäykset ja 180 asteen käännökset. Laji kannattaa aloittaa kokeneella ja rauhallisella hevosella, jolloin opettelu on turvallista ja lajin oppii täysipainoisesti. Reining -ratsastukeen käytetään yleisimmin american quarter -hevosia, sekä paint -hevosia ja appaloosia. Myös muilla hevosroduilla reiningiä voi harrastaa, mutta kaikki rodut eivät rakenteensa puolesta sovi reining -liikkeiden suorittamiseen.

Comments are closed.