NRHA Finland

NRHA Finland on järjestö, joka toimillaan pyrkii edistämään lännenratsastuksen kuninkuuslajiksi luettavan reiningin harrastajamäärän kasvua ja kilpailutoiminnan kehittymistä. Tarkoituksena on edistää rennon ja monipuolisen harrastuksen ympärille keskittyvää koko perheen yhdessäoloa sekä tukea lajin pitkäjänteisiä harjoittelumahdollisuuksia. Toisaalta tarkoituksena on kehittää reiningiä huippu-urheilulajina pääsemään yhä lähemmäksi lajin Euroopan kärkimaita. Suomen Ratsastajainliitto on useana vuonna lähettänyt reiningjoukkueen edustamaan Suomea EM- ja MM-kilpailuihin. Parhaat saavutukset arvokisoissa ovat EM-kisojen joukkuekilpailun 7. sija sekä paikkoja henkilökohtaisissa finaaleissa.

NRHA Finland auttaa kisajärjestäjiä NRHA-luokkien järjestämistä omiin kilpailuissaan sekä järjestää tarvittaessa myös omia reining-kilpailujaan ja koordinoi kilpailumatkoja NRHA:n Euroopassa järjestettäviin mestaruuskilpailuihin. NRHA Finland myös auttaa jäsenistöään ratsastajien ja hevosen kilpailulisenssiasioissa sekä opastaa tarvittaessa, kun ratsukot valikoivat itselleen sopivia kilpailuluokkia.

NRHA:n kilpailuluokat ovat kansainvälisen NRHA:n alaisia ja valvomia. Niissä maksetaan rahapalkinnot. Rahapalkintojen maksamista sekä ratsastajien että hevosten NRHA luokissa saamia ansioita valvotaan NRHA:n Oklahoman toimistossa. NRHA Finland järjestää myös omia kilpailuluokkiaan, jotta kilpailemisen aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa ja mukavaa kaikille. Lisäksi kannustamme jäseniämme kilpailemaan reiningissä mahdollisimman runsaasti myös ulkomailla.

Yritämme siis kasvattaa yleistä mielenkiintoa hevoskulttuuria, hevosurheilua ja reiningiä kohtaan tukemalla NRHA:n alaisten kilpailuluokkien järjestämistä Suomessa,  rohkaisemalla uusien kilpailijoiden tulemista mukaan kilpailemaan reining-luokkiin,  järjestämällä ja tukemalla reining-koulutusta ja luentotilaisuuksia,  rohkaisemalla ja tukemalla reining-hevosten  maahantuontia, kasvattamista ja kouluttamista sekä  tuottamalla asiallista tietoa reiningistä ja reining-hevosista kilpailijoille, katselijoille ja tiedotusvälineille.

Pyrimme vahvistamaan reiningin ja NRHA:n asemaa Suomessa yhteistyössä kansainvälisen ratsastajainliitto FEI:n ja Suomen Ratsastajainliiton kanssa. Teemme yhteistyötä rotujärjestöjen kanssa NRHA Finlandin jäsenmäärää ja vaikuttavuutta kasvattamalla.

NRHA Finland on Oklahomassa, USA:ssa sijaitsevan NRHA:n (National Reining Horse Association) paikallisjärjestö Suomessa. Otamme kantaa ja vaikutamme NRHA (USA):n toimintaan ja sääntöihin pohjoismaisesta näkökulmasta. Olemme mukana täysvaltaisena aktiivisena jäsenenä NRHA:n European Councilissä, joka kokoontuu neljästi vuodessa eri puolella Eurooppaa ja Oklahomassa. NRHA Finlandilla on tällä hetkellä reilut 60 jäsentä.

SLIDER-Siri haanpaa Teija Pitila Pete Perkio Kari Vepsa opening ceremony WEG 2014 Caen France

Päämäärämme pähkinänkuoressa

 • Tavoitteenamme on kasvattaa yleistä mielenkiintoa hevoskulttuuria, hevosurheilua ja reiningiä kohtaan seuraavilla toimilla
 • tuemme NRHA:n alaisten kilpailuluokkien järjestämistä Suomessa
 • rohkaisemme uusien kilpailijoiden tulemista mukaan kilpailemaan reining -luokkiin
 • järjestämme ja tuemme reining -koulutuksia ja luentotilaisuuksia
 • autamme reining -hevosten maahantuontia koskevissa kysymyksissä
 • autamme kasvattamista ja kouluttamista koskevissa kysymyksissä
 • tuotamme faktapohjaista informaatiota reiningistä ja reining-hevosista kilpailijoille, katsojille ja tiedotusvälineille.
 • vahvistamme NRHA:n asemaa Suomessa yhteistyössä FEI:n, SRL:n ja rotujärjestöjen kanssa NRHA Finlandin jäsenmäärää ja vaikuttavuutta kasvattamalla
 • otamme kantaa ja vaikutamme NRHA USA:n toimintaan ja sääntöihin pohjoismaisesta näkökulmasta
 • kannustamme ja tuemme nuorisotoimintaa: koulutus, yhdessäolo, mahdollisuus kilpailemiseen: reining -hevoset, NRHA Youth riders (13 & under), NRHA Youth riders (14-18)
 • rohkaisemme jäsenistöä kilpailemaan ulkomailla
 • Suomesta reining joukkue MM- ja EM kisoihin (FEI, NRHA, AQHA).

SLIDER-Kari Vepa Siri Haanpaa Maria Mustonen Seppo Perkio Teija Pitilä Pete Perkio Maria Astikainen WEG 2014 team finland Caen France

Comments are closed.